13 juli 2019

Hillevi_190623_0014
Hornö

En kommentar

  1. Mycket intressant att du lyckats fotodokumentera detta verk på Hornö. Enligt (obekräftade) rykten på Flashback lär detta vara en samproduktion mellan Vilks och en G. Thunberg. Vilks del och avsikt skulle tydligen vara att peka på de av Länsstyrelsen nyligen utfärdade direktiven rörande tillgängligheten för verket Nimis på Kullaberg, direktiv som som starkt skulle begränsa allmänhetens möjlighet att klättra på och i Nimis. Thunbergs del och avsikt i Hornöproduktionen får man väl förmoda är att visa på konsekvenserna av att skräpa ner i naturen. Genom användandet av en mångfald material i verket har man lyckats få till stånd ett mycket intressant inlägg i både miljödebatt och konstnärers möjlighet att nå den breda allmänheten. Jag ser med spänning fram mot den debatt verket kommer att skapa. Märk väl att varken Vilks eller Thunberg gjort några som helst uttalanden som berör verket och att tolkningarna om avsikten enbart härrör från obskyra sidor på nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>