top of page

Kontakt
hillevi@hillevinagel.se
0703-60 21 16
Haga Östergata 5Q

413 01 Göteborg

 

När jag kan vara förutsättningslös, utan krav och förväntningar, när jag bara ger mig ut, då kan det hända att bilder kommer till mig. Jag vet inte innan vad det är jag söker och jag vet aldrig om jag kommer att hitta något. 

Det är lite som att gå på en strand och plocka stenar. 

Man söker efter något märkvärdigt eller vackert, något som fångar blicken och intresset. Vissa dagar plockar man sten efter sten men slänger dem ganska snart. Men somliga dagar kan det hända att man går hem med en sten hårt innesluten i handen. 

Jag har mina rötter i den dokumentära fotografin och hämtar inspiration och motiv från ”verkligheten." Ögonen är mitt främsta verktyg. De söker efter bilder som speglar och väcker respons i mig. Det blir som en upptäcktsresa på två plan. I det yttre letar jag efter det inre.

Som frilansfotograf inom press och information har jag jobbat med beställda bilder i många år. Min längtan och drivkraft att göra egna bilder har varit något som jag brottats med under lång tid.

Den digitala revolutionen har inte gjort det lättare. Plötsligt översvämmas vi av bilder och det är lätt att både förföras och tråkas ut.

Hur hittar man tillbaka eller in till sig själv?

Hur hittar man sin egen röst? 

Jag försöker se och lyssna.

Fånga upp de små signaler som omvärlden ger mig.

Små oansenliga meddelanden eller tecken.

Utplacerade av slumpen eller en medveten handling.

Sak samma – i allt finns en berättelse.

bottom of page