top of page

Se en intervjufilm om Mörkerseende:

Omfotoböcker nr 18

av Tommy Arvidson

 https://youtu.be/T7S6TEjlDe0

"Jag såg bilderna ur Mörkerseende på Bokmässan och blev indragen, bergtagen. De talade till något djupt inom mig.

De fick något att röra sig därinne.

 

Så långt ifrån de ”perfekta” foton med knivskarp skärpa som över-sköljer oss från alla håll, bedövande vackra men ofta förvånansvärt stumma, slutna.

 

Vill bara göra ett tillägg, efter att ha betraktat bilderna och dikterna i din bok många gånger.

De är vackra och de berör mig. Men inte på något enkelt sätt, utan de är vagt oroande. Vilket tilltalar mig. Jag tror att det är därför som jag fortsätter att återkomma till dem. Jag blir aldrig riktigt färdig med dem. Eller – de blir aldrig riktigt färdiga med mig.

Så än en gång: Tack för din mycket speciella bok"

/ Maria Holst

”Jag har precis tittat i din bok efter att ha klickat hem den på nätet. Ville bara säga att den är så fint komponerad vad gäller både text och bild. Är väldigt förtjust i det lilla formatet; det anspråkslösa i det gör att bilderna framhävs tydligare på något sätt. Allt behöver ju inte vara så storvulet hela tiden! Du har verkligen öga för det vardagliga – eller kanske det till synes vardagliga, eftersom din lågmälda blick leder till eftertanke. Jag funderar på tiden när jag tittar på dina bilder, det är som att den står still i nuet men hela tiden påminner oss om det förflutna. Tycker det säger något om villkoren med att vara människa; vi tänds och vi släcks och däremellan kämpar vi med att finna mening i det många gånger meningslösa"

/ Robin Bernhardtz

Boken kostar 280 SEK + frakt = 330 SEK totalt

bottom of page